Williams Coleccion Anadas Palo Cortado En Rama 2002 Sherry 0,5L 20%

69.80006

EUR 69,80

EUR 139,60 per Liter

incl. 21 % BTW excl. Verzendkosten

Art.Nr. 16874

Gewicht 1,10 KG

Op voorraad

Levertijd 1-2 (werk) - dagen (indien voorradig)

Williams Coleccion Anadas Palo Cortado En Rama 2002 Sherry 0,5L 20%

Land van herkomst:  Spanje

Inhoud: 0,5 liter

Alcoholpercentage: 20%

Williams Coleccion Anadas Palo Cortado En Rama 2002 Sherry is afkomstig van het wereldberoemde sherryhuis Williams & Humbert, opgericht in Jerez, Spanje.

Het Williams & Humbert vintage-project is gebaseerd op de selectie van druivenmost afkomstig uit de oude wijnranken van de Añina en Carrascal-wijngaardzones, of Pagos, die zijn versterkt tot 15 ° of 18 ° en onaangeroerd zijn gebleven om hun evolutie en de spontane ontwikkeling van biologische of oxidatieve rijping te bestuderen.

In tegenstelling tot traditionele soorten sherry, die rijpen volgens het dynamische systeem van Criaderas en Soleras waarmee wijnen van verschillende leeftijden worden gemengd, zijn deze Añadas of vintage wijnen het resultaat van een statisch rijpingsproces.

Druivenmost moet bij de eerste persing van de oogst van het datzelfde jaar worden geselecteerd om te worden versterkt en na verloop van tijd ontwikkelt de karakteristieke gistlaag spontaan uit gisdeeltjes in de atmosfeer. In enkele gevallen ontwikkeld deze gistlaag niet, in dat geval start het oxidatie proces.

Voor de productie van deze Palo Cortado werd druivenmost geselecteerd uit de eerste persing van de oogst uit 2002, versterkt tot ongeveer 18% abv door spontane gisting en verouderd door een fysisch en chemisch proces, via verdamping, in Amerikaanse eiken vaten, meer specifiek in 24 vaten.
Een speciale selectie van deze vaten is gebotteld, wat de uitzonderlijke fijnheid benadrukt en alle volheid van de Albariza toont.

Deze sherry heeft 17 jaar statisch gerijpt in Amerikaanse eiken vaten van 500 tot 600 liter.

Kleur:     amber/mahonie met gouden highlights.
Aroma:   complexiteit, zeer delicate en subtiele aroma's.
Smaak:   elegant, zijdeachtig, fijn, zalf, extreem delicaat, hints van gouden tabak
Afdronk:  een zeer lange nasmaak, goed uitgebalanceerde persistentie en zeer subtiel.

Williams Coleccion Anadas Palo Cortado En Rama 2002 Sherry is een extreem fijne sherry wijn, zijdezachte, pure uitdrukking van elegantie en mineraliteit.


Williams Coleccion Anadas Palo Cortado En Rama 2002 Sherry is nu voor een goede prijs online te koop bij Neel Drinks, uw onlineslijter, in Nederland.

Klanten kochten ook

Fernando de Castilla Solera Reserva American Oak Sherry Barrel 0,5L 36,9%

Fernando de Castilla Solera Reserva American Oak Sherry Barrel 0,5L 36,9%

EUR 38,60

EUR 77,20 per Liter

incl. 21 % BTWexcl. Verzendkosten