Williams Coleccion Anadas Amontillado En Rama 2001 Sherry 0,5L 20%

52.89999

EUR 52,90

EUR 105,80 per Liter

incl. 21 % BTW excl. Verzendkosten

Art.Nr. 16873

Gewicht 1,10 KG

Op voorraad

Levertijd 1-2 (werk) - dagen (indien voorradig)

Williams Coleccion Anadas Amontillado En Rama 2001 Sherry 0,5L 20%

Land van herkomst:  Spanje

Inhoud: 0,5 liter

Alcoholpercentage: 20%


Williams Coleccion Anadas Amontillado En Rama 2001 Sherry is afkomstig van het wereldberoemde sherryhuis Williams & Humbert, opgericht in Jerez, Spanje.

Het Williams & Humbert vintage-project is gebaseerd op de selectie van druivenmost afkomstig uit de oude wijnranken van de Añina en Carrascal-wijngaardzones, of Pagos, die zijn versterkt tot 15 ° of 18 ° en onaangeroerd zijn gebleven om hun evolutie en de spontane ontwikkeling van biologische of oxidatieve rijping te bestuderen.

In tegenstelling tot traditionele soorten sherry, die rijpen volgens het dynamische systeem van Criaderas en Soleras waarmee wijnen van verschillende leeftijden worden gemengd, zijn deze Añadas of vintage wijnen het resultaat van een statisch rijpingsproces.

Druivenmost moet bij de eerste persing van de oogst van het datzelfde jaar worden geselecteerd om te worden versterkt en na verloop van tijd ontwikkelt de karakteristieke gistlaag spontaan uit gisdeeltjes in de atmosfeer. In enkele gevallen ontwikkeld deze gistlaag niet, in dat geval start het oxidatie proces.
Voor deze Amontillado werd druivenmost geselecteerd uit de oogst 2001. Fermentatie werd gecontroleerd bij 17-22 ° C en versterkt tot 15,5 ° met het spontane begin van biologische rijping. In dit geval is de vintage amontillado uit 2001 de eerste waarin een tweede gisting heeft plaatsgevonden, aangezien fino sherry na verloop van tijd de kenmerken van een amontillado aanneemt.

Williams Coleccion Anadas Amontillado En Rama 2001 Sherry heeft gerijpt in 17 jarige Amerikaanse eiken Sherry vaten van 500 tot 600 liter.

Kleur:     amber
Aroma:   zeer complex, scherpe toffee aroma
Smaak:   droog, mineraal, zout met een vleugje noten en nootmuskaat.
Afdronk:  lang en aanhoudend.

Williams Coleccion Anadas Amontillado En Rama 2001 Sherry is een extreem fijne sherry wijn, pure expressie van elegantie en mineraliteit.


Williams Coleccion Anadas Amontillado En Rama 2001 Sherry is nu voor een goede prijs online te koop bij Neel Drinks, uw onlineslijter, in Nederland.