Shackleton Mackinlays Blended Malt Scotch Whisky 0,7L 40%

37.249971

EUR 37,25

EUR 53,21 per Liter

incl. 21 % BTW excl. Verzendkosten

Art.Nr. 19594

Gewicht 1,66 KG

Tijdelijk niet op voorraad

Levertijd 1-2 (werk) dag (-en)

Shackleton Mackinlays Blended Malt Scotch Whisky 0,7L 40%

Land van herkomst: Schotland

Inhoud: 0,7 liter

Alcoholpercentage: 40%

Shackleton Blended Malt is gebaseerd op de whisky die de British Antarctic Expedition meenam in 1907. De naam is afkomstig van Sir Ernest Shackleton, de leider van de expeditie. De whisky werd na meer dan honderd jaar teruggevonden, bevroren en wel. Opnieuw werd Master Blender Richard Patterson bereid gevonden de creatie op zich te nemen. Na eerdere limited editions (The Discovery en The Journey) is nu gekozen voor een regulier verkrijgbare variant.

Mackinlay is al een zeer oud whiskymerk. Charles Mackinlay begon zijn carrière als vertegenwoordiger van Macfarlane’s whisky. Vervolgens vestigde hij zich in 1815 als zelfstandig wijnhandelaar. Het was hier in Leith dat hij in 1847 “The Original Mackinlay” als merk deponeerde. In 1892 werd er “Leith & Inverness” aan het label toegevoegd, omdat hij betrokken was geraakt bij de bouw van Glen Mhor. Het merk bleef tot 1961 in familiehanden, kreeg vervolgens een aantal andere eigenaren en behoort inmiddels tot White & Mackay. Onder de naam Mackinlay worden (en werden) zowel single malts, blended malts, als blended whisky’s uitgebracht. Misschien wel het hoogtepunt van het merk begon in 2007. Toen werden drie kisten ‘Rare old Highland malt whisky, blended and bottled by Chas. Mackinlay & Co’ gevonden op Antartica. Het was voorraad van de expeditie van Ernest Shackleton uit 1907. In 2011 werd een replica van die whisky ontwikkeld door master blender Richard Patterson.

Kleur:  Goud. 
Aroma: Vanille, gekaramelliseerde appel, kaneel en gember. 
Smaak: Tonen van bruine suiker, gedroogd fruit, sinaasappel, honing en geglaceerde ananas. 
Afdronk: Tonen van bisschopswijn, melkchocolade en rokerig hout. 


Shackleton Mackinlays Blended Malt Scotch Whisky is nu voor een goede prijs online te koop bij Neeldrinks, uw onlineslijter, in Nederland.