Riga Black Balsam Balzams Bitter 0,5L 45%

14.199955

EUR 14,20

EUR 28,40 per Liter

incl. 21 % BTW excl. Verzendkosten

Art.Nr. 98450

Gewicht 0,99 KG

Op voorraad

Levertijd 1-2 (werk) dag (-en)

Riga Black Balsam Balzams Bitter 0,5L 45%

Land van herkomst: Denemarken

Inhoud: 0,5 liter

Alcoholpercentage: 45%

De Riga Black Balsam, die ook bekend staat als Riga Black Balsam in de Duitstalige landen, is een traditionele Letse likeur met 45% vol. De likeur is zwart van kleur en is vervaardigd met verschillende kruiden, bloemen, bessen en oliën.
Riga Black Balsam is een van de oudste alcoholische producten in Europa. Het werd voor het eerst genoemd in 1752. In die tijd werd het geproduceerd door de Riga apotheker Abraham Kunze, die terug viel op nog oudere en zeer traditionele recepten uit Riga apotheken.
De likeur vond snel aansluiting met het publiek en met de Russische keizerin Catharina de Grote, die genas nadat ze ziek werd bij een bezoek aan de stad.
De legende van de genezen Zarin verspreidde zich snel en de likeur werd zeer beroemde eerst in Rusland en later de rest van de wereld. Het recept is grotendeels bewaard geworden en de onderscheidende steengoede fles was een herkenbaar symbool van Riga Black Balsam of zoals dat heet in Letland - Riga Black Balsam.
Wordt gemaakt van de likeur van AS Latvijas balzams, die wordt beschouwd als een van de toonaangevende fabrikanten van geesten in de Baltische staten.

De geschiedenis van AS Latvijas Balzams dateert uit 1900. Ondertussen heeft het bedrijf twee productielocaties in Riga en heeft meer dan 600 medewerkers. Terwijl in een fabriek voornamelijk high-proof spirtis worden geproduceerd, de tweede locatie op mousserende wijnen en dranken concentraten met een laag alcoholpercentage.
De portefeuille van het bedrijf omvat meer dan 100 sterke dranken en likeuren, zeker de Riga Black Balsam neemt een bijzondere positie in.
Zijn bitter-zoete smaak van de likeur die is verkregen door maceratie van verschillende kruiden, vruchten en kruiden in alcohol.
Het exacte recept is top secret, hardcore "Balsamisten" maar 24 ingrediënten waarvan honing, valeriaan, munt, alsem, bosbessen en frambozen, sinaasappelschil, nootmuskaat, gember, eikenschors, zwarte peper vermoeden. Berk knoppen, arnica, Kalmuswurzeln en lindebloesem zijn als toepassing bekend. Na maceratie van de Letse likeur wordt deze opgeslagen in eikenhouten vaten om haar smaken te harmoniseren.

Traditionele Black Balsam kan worden toegevoegd aan hete koffie of thee. In de winter is het ook populair om de likeur samen te verwarmen met suikerwater of bessensap.
Het kan echter ook goed in cocktails.

De moeite waard om te proberen!


Riga Black Balsam Bitter is nu voor een goede prijs online te koop bij Neeldrinks, uw onlineslijter, in Nederland.

Klanten kochten ook

Woodford Reserve Holiday Select Winter Slumber 0,7L 43,2%

Woodford Reserve Holiday Select Winter Slumber 0,7L 43,2%

EUR 46,80

EUR 66,86 per Liter

incl. 21 % BTWexcl. Verzendkosten

Flor de Cana Gran Reserva 7 years old rum 1 liter 40%

Flor de Cana Gran Reserva 7 years old rum 1 liter 40%

EUR 27,40

EUR 39,14 per Liter

incl. 21 % BTWexcl. Verzendkosten