Oban 12 years old Special Release 2021 Single Malt Scotch Whisky 0,7L 56,2%

137.500044

EUR 137,50

EUR 196,43 per Liter

incl. 21 % BTW excl. Verzendkosten

Art.Nr. 20199

Gewicht 1,29 KG

Op voorraad

Levertijd 1-2 (werk) - dagen

Oban 12 years old Special Release 2021 Single Malt Scotch Whisky 0,7L 56,2%

Land van herkomst: Schotland

Inhoud: 0,7 liter

Alcoholpercentage: 56,2%

De Special Releases Collection 2021 is afkomstig van enkele interessante, legendarische distilleerderijen van Schotland en samengesteld door de Masterblenders die hun fantasie de vrije loop hebben gelaten.

Als ware meesters van hun vak hebben zij deze voortreffelijke whisky's door unieke rijpingen in uitzonderlijke vaten tot smaak perfectie weten te ontwikkelen.

Elke single malt whisky in de 2021 Special Releases heeft zijn eigen unieke karakter, geïnspireerd door de mythische wezens die voorkomen in de regio's rond elke distilleerderij.

Deze unieke whisky's geven perfect de geest weer van de Schotse natuur waaruit ze afkomstig zijn, van de mysterieuze diepten van de zee tot luchtige berghoogten.

 

Oban 12YO Special Release 2021 Single Malt Scotch Whisky afkomstig uit de Special Release Collection die niet-traditionele vaten met een expressiviteit die het beste van twee werelden combineert.

Het beste van twee werelden: het overbrugt vakkundig de kloof tussen de tussen de donkere en lichtere karakters van de Highland single malts en de island single malts van het eiland.

Aroma:                zacht met een vluchtige maar onmiskenbaar aroma van vers zeewier, kristalzout en grove zwarte peperkorrels op een houten snijplank, hier en daar vergezeld van een kleine hint van gerookte witte visfilet. Na een tijdje wordt een lepeltje zoete chilisaus op het serveerbord gelegd, terwijl een druppeltje water de delicate olijfolie naar boven brengt.

Smaak:                 zeer gelijkmatige, zachte en volle textuur met een fruitige, licht citroenzoete smaak die in evenwicht wordt gehouden door een snufje zout in het midden van het gehemelte. 


Afdronk:             langdurig, vol kruidigheid, eindigend met een snufje peper.

Oban 12 years old Special Release 2021 Single Malt Scotch Whisky is nu voor een goede prijs online te koop bij Neel Drinks, uw onlineslijter, in Nederland.