Ardmore Triple Wood peated Highland single malt Scotch whisky 1 liter 46%

80.600036

EUR 80,60

EUR 80,60 per Liter

incl. 21 % BTW excl. Verzendkosten

Art.Nr. 14815

Gewicht 1,69 KG

Op voorraad

Levertijd 1-2 (werk) dag (-en)

Ardmore Triple Wood peated Highland single malt Scotch whisky 1 liter 46%

Land van herkomst: Schotland

Inhoud: 1 liter

Alcoholpercentage: 46%

De Ardmore Highland Malt Whisky Triple Wood werd opgeslagen in drie verschillende bourbon vaten. Standaard vaten van Amerikaanse witte eik, Tonnen wijk en Ponsen. Licht zoet met subtiele rook en vanille notities.

De distilleerderij Ardmore werd opgericht in 1898 in de Schotse Kennethmont door Adam Teacher, de zoon van William Teacher.

Voor deze single malt whisky werd gerst gebruikt met turf rook. Na de tweevoudige distillatie van Ardmore Triple Wood in de beste ex-bourbon vaten van Amerikaanse witte eik. Later een rijping in de zogenaamde kwart vaten. Dit zijn kleine eiken vaten met een inhoud van ongeveer 50 liter. Vanwege de geringe omvang van het contact tussen whisky en eik is bijzonder uitgesproken en intensieve vat smaken gaan in de single malt whisky op. De daaropvolgende afwerking in speciale Puncheon vaten die zorgt voor een volle, complexe smaak ervaring.

Wordt gebotteld de Ardmore Triple Wood in de praktijk 1 liter fles met sterke 46% Vol. Alcohol.

Chill filtering is weggelaten om de natuurlijke smaak behouden.

Aroma:                frisse, bloemige tonen worden begeleid door typische geuren zoals vanille, karamel, toffee en lichte hints van kokosnoot.

Smaak:                 kruidige rook en intense eiken worden aangevuld door een intense aardsheid.

Op de achtergrond nogal ongebruikelijke tonen van olijven en kruiden kunnen worden onderscheiden. Ook zout, maritieme aroma's op de voorgrond treden.

Afdronk:             lang en vol, met een heerlijk zoete turf rook. Kruiden en zeewier zorgen voor extra complexiteit.

 

Over het geheel genomen de Ardmore Triple Wood biedt een echt uitzonderlijke eetervaring. Zoet, zout-hartig en rokerige tonen zijn perfect op elkaar afgestemd en evenwichtig.

Deze single malt whisky moet zeker worden geproefd.Ardmore Triple Wood peated Highland single malt Scotch whisky is nu voor een goede prijs online te koop bij Neeldrinks, uw onlineslijter, in Nederland.