Algemene voorwaarden

Download hier onze algemene voorwaarden

Prijzen

Alle vermelde prijzen op www.neeldrinks.com zijn incl. BTW. en accijns. De verzendkosten zijn niet bij de productprijs inbegrepen en worden aan het einde van de bestelling bij het afrekenen aan het totaalbedrag toegevoegd. Speciale aanbiedingen die op de site vermeldt staan gelden enkel voor producten in de vermelde rubriek ten tijde van uw bestelling en geven geen prijsgarantie voor nieuwe bestellingen, zover niet aangeduid. Zolang de voorraad strekt en prijs en drukfouten voorbehouden.


Verzending en bezorging 

Neeldrinks streeft naar een snelle bezorging van uw bestelde producten. Voor het merendeel van onze producten stellen wij een levertijd van 2 à 3 werkdagen (Geldt alleen voor IDeal betalingen) (uitgezonderd weekend en feestdagen) Wij streven ernaar levertermijnen en tijdstippen te halen maar kunnen deze helaas niet garanderen.

Neeldrinks berekend enkel en uitsluitend de Nederlandse accijns - en BTW tarieven en is niet verantwoordelijk voor eventuele invoerkosten en naheffingen bij verzendingen naar andere landen dan Nederland. 

De tarieven voor verzending vindt u in het menu onder: "verzendkosten".

Wij verzenden met  en .

In beide gevallen ontvangt u van ons een Track & Trace code. Met deze code kunt u uw bestelling volgen. Thuis zijn voor uw leveringen komt niet altijd goed uit. Dat snappen we.

UPS:

Na een afleverpoging

Als u een pakket verwacht, maar de eerste afleverpoging gemist hebt, heeft u enkele mogelijkheden.

De UPS InfoNotice® laat u weten dat we het hebben geprobeerd, maar uw pakket niet konden afleveren.

Door middel van uw UPS InfoNotice kunt u de levering van uw pakket opnieuw organiseren. Log gewoon in op ups.com en voer in het Trackingveld uw UPS InfoNotice-nummer in op de startpagina of de trackingpagina van ups.com.

Via deze beide opties kunt u een van de volgende diensten aanvragen:

  • Mijn pakket afhalen op een UPS-locatie: Laat uw pakket afgeven op een UPS-locatie, zoals een UPS Access Point-locatie of een UPS klantencenter.
  • Mijn pakket op een ander adres afleveren: Laat uw pakket op een ander adres afleveren, wanneer u niet thuis zult zijn.
  • Mijn pakket op een andere dag afleveren: Laat uw pakket op een andere dag afleveren.

U kunt er ook voor kiezen dat UPS nog een afleverpoging onderneemt - dit zullen we maximaal drie keer doen. Na de derde afleverpoging wordt uw pakket teruggestuurd naar de afzender.

POSTNL:

Niet thuis bij eerste bezorgpoging

Dan probeert de bezorger uw pakket af te geven bij de buren (alleen met toestemming van de afzender). Lukt dit niet, dan laat de bezorger een kaartje met een ‘niet-thuiscode’ bij u achter. Met deze code kunt u een nieuw bezorgmoment kiezen. Dit kan tot 22.00 uur. Als u niets doet, komen we op de volgende bezorgdag (maandag t/m zaterdag) nog een keer bij u langs.

Leeftijdsgrens

Voor alcoholhoudende dranken geldt een wettelijk minimum leeftijd van 18 jaar. Vanzelfsprekend leveren wij dan ook niet aan personen onder de 18 jaar.  Bij aflevering is de ontvanger bij wet verplicht 18 jaar of ouder te zijn. In het geval van twijfel zal de koerier om legitimatie vragen. Indien dit niet aantoonbaar blijkt, zal de koerier uw bestelling niet mogen bezorgen en brengen wij de verzend- en retourkosten in rekening.

Geniet, maar drink met mate!

Meer informatie hierover op alcoholinfo.nl, stiva.nl en Nix18.nl

 

Betaling 

U kunt bij Neeldrinks op drie manieren betalen, namelijk iDEAL of via overmaking:

iDEAL: een gezamenlijk initiatief van Rabobank, ABN AMRO en de ING Bank. Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk uw online aankopen afrekenen.

U rekent af in uw vertrouwde internet betaalomgeving van uw eigen bank. 

Wanneer u kiest voor een betaling met iDEAL wordt uw betaling meteen verwerkt en kunnen wij u bestelling extra snel verzenden.

Overmaking: U betaald door het verschuldigde bedrag over te maken met vermelding van het bestelnummer. Zodra uw bedrag is ontvangen zal het pakket worden verstuurd.

Bij ontvangst van order sturen wij u direct een bevestiging via e-mail, waarna wij de bestelling, na ontvangst van uw betaling op onze rekening, z.s.m. versturen. (LET OP!! De levertijd van 2/3 werkdagen gaat in na ontvangst van uw verschuldigde bedrag)

 

U kunt uw bankbetaling onder vermelding van uw persoonlijk ordernummer verrichten.

Bankgegevens:

Neel Drinks
Noordhoven 13
6042 NW  Roermond
Postbus 1283
6040 KG Roermond
ABN Amro Bank: 5381 39 781
Swift/BIC code: ABNANL2A
IBAN-Nummer: NL43ABNA0538139781
KVK Roermond: 13032332
BTW Nr. NL801217295B01

Slijtersvergunning: 72542-2014
 

Annuleren & Klachtenprocedure

U kunt hiervoor de volgende tekst gebruiken:
'Indien u een klacht heeft over onze producten of onze service, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen via info@neeldrinks.nl of 0475-342483. U ontvangt van uw klacht geen ontvangstbevestiging, maar we zullen inhoudelijk binnen 2 dagen reageren. Mocht u het niet eens zijn met de oplossing of komen we er samen niet uit? Dan kunt u uw klacht voorleggen via het Europees ODR Platvorm via http://ec.europa.eu/consumers/odr/'

"Wij staan als verkoper in voor de kwaliteit voor onze producten. Producten moeten namelijk wel beantwoorden aan de redelijke verwachting die u hiervan als klant mag hebben. Mocht er onverhoopt is mis zijn, dan vernemen wij dat graag en gaan wij gezamenlijk naar een passende oplossing."

Business 2 Business

De producten op www.neeldrinks.com zijn in principe bestemd voor afname door particulieren klanten in Nederland.

Mocht u echter als ondernemer geïnteresseerd zijn in afname van producten, geven wij aan dat wij hier graag toe bereid zijn en er dan natuurlijk een andere prijsstelling overeengekomen kan worden.

Een en ander bijvoorbeeld afhankelijk van de hoeveelheid af te nemen producten of het doel waarvoor u ze gebruiken wilt.

Wilt u nadere informatie over de diverse mogelijkheden neem dan gerust contact op via het e-mail adres info@neeldrinks.nl


Privacy & Veiligheid

Klant is koning bij Neeldrinks en wij gaan te allen tijde op de juiste wijze om met uw persoonsgegevens. 

Wij gebruiken uitsluitend die gegevens die nodig zijn voor een optimale dienstverlening. 

Persoonsgegevens worden in geen enkel geval aan derden verstrekt.


Afbeeldingen/foto's

De afbeelding van het producten kunnen afwijken van de werkelijkheid.
Dit kan zijn een ander etiket, vorm of verpakking. De inhoud is en blijft hetzelfde.


Retouren
De Koper kan binnen veertien (14) werkdagen na aflevering van het product zonder opgaaf van redenen zijn herroepingsrecht uitoefenen.
De kosten voor het terugzenden van het product zijn voor rekening van de koper. Retourformulier downloaden.


Liever telefonisch contact? :  (Algemeen)

(+31) (0) 475 - 34 24 83 op werkdagen van 08:30 - 17:00 uur