Admiral Rodney HMS Formidable Rare Rum 0,7L 40%

86.299983

EUR 86,30

EUR 123,29 per Liter

incl. 21 % BTW excl. Verzendkosten

Art.Nr. 16183

Gewicht 1,61 KG

Op voorraad

Levertijd 1-2 (werk) dag (-en)

Admiral Rodney HMS Formidable Rare Rum 0,7L 40%

Land van herkomst: St. Lucia

Inhoud: 0,7 liter

Alcoholpercentage: 40%
 

Deze nieuwe reeks viert de beroemde zeeslag van admiraal George Rodney tegen de Fransen in de Slag om de Heiligen in 1782. Deze zeeslag verzekerde de Britse overheersing van het Caribisch gebied. De vloot van Rodney had hun basis in het eiland Saint Lucia in het Caribisch gebied en wachtte op de Franse vloot van admiraal de Grasse om Martinique te verlaten voor een achtervolging en uiteindelijke overwinning. De namen van de rum in de nieuwe reeks zijn afkomstig van die schepen die zich in de strijd hebben onderscheiden. HMS Princessa, HMS Royal Oak en Rodneys vlaggenschip, HMS Formidable. De HMS Formidable blonk uit in gevechten en "brak de linie" van de Franse vloot.

Admiral Rodney HMS Formidable Rare Rum is een blend van heerlijke melasse rum die gedistilleerd werd met behulp van Coffey-Stills en vervolgens tussen de 9 en 12 jaar gerijpt heeft in Amerikaans wit eiken vaten en voormalige bourbon vaten. Zo is er een droge rum ontstaan, die barst van de smaak.

Aroma: eiken en harsachtig, noten van pure chocolade, honing, nootmuskaat en walnoot

Smaak: honing, gevolgd door kaneel en vanille. Vervolgens chocolade met in de diepte, bladtabak, eik en zoete karamel.

Afdronk: Hier komen de zoete specerijen tot hun recht. Heerlijk lang.


Admiral Rodney HMS Formidable Rare Rum is nu voor een goede prijs online te koop bij Neeldrinks, uw onlineslijter, in Nederland.