Samaroli Demerara Rum 1990-2014 0,7L 45%

271.700055

EUR 271,70

EUR 388,14 per Liter

incl. 21 % BTW excl. Verzendkosten

Art.Nr. 14611

Op voorraad

Levertijd 1-2 (werk) - dagen

Samaroli Demerara Rum 1990-2014 0,7L 45%

Land van herkomst:  Schotland

Inhoud: 0,7 liter

Alcoholpercentage: 45%
 

Samaroli Demerara rum 1990 is een droge, prachtig uitgebalanceerde rum die waarschijnlijk een beroep doet op rum drinkers of Whisky liefhebbers, die niet dol zijn op de zoeter mainstream rums.

De onafhankelijke Italiaanse bottelaar Silvano S. Samaroli  is bekend om zijn Malt Scotch Whisky en ook voor zijn rum bottelingen.
Samaroli rum is in hout vergist en koperen pot gedestilleerd in een koude en vochtige microklimaat, hierdoor is de rijping erg traag ten opzichte van de snellere rijping in tropische bereiken.
Voor de botteling wordt alleen papier filtratie gebruikt, in tegenstelling tot de meer gebruikelijke kou en koolfiltratie voor het bottelen.

Een zeer trage verdunning met water wordt gebruikt om te garanderen dat er gemakkelijk kan worden geabsorbeerd door de verschillende stoffen in rum. Deze langzame verdunning is een ongewone manier onder spirit producenten als gevolg van de natuur.

Kleur:            zeer helder gele stro kleur.
Aroma:          is goed afgerond, glad en licht droog met een kleine hoeveelheid gist.
Een vanille aroma met verre hints van amandel, koper en zelfs mout aroma's die een ouder in Scotch whisky vaten in plaats van de meer traditionele bourbon vat zou kunnen wijzen. Tonen van banaan en rancio als zoete honing-mooi en verleidelijk aroma.

Smaak:         droog met een zeer bosrijke en moutig entree met wat scherpte en
                   bitterheid. Sterke smaak van vanille en mout met zachte tonen van rancio
                   en marsepein.

Afdronk:        Honing die blijft hangen voor een korte tijd en daarna vervangen met droge esdoorn.Samaroli Demerara Rum 1990 is nu voor een goede prijs online te koop bij Neeldrinks, uw onlineslijter, in Nederland en België.

0 Beoordeling(en)

Beoordeling schrijven