Tincup American Whiskey 0,7L 42%

50.150023

EUR 50,15

EUR 71,64 per Liter

incl. 21 % BTW excl. Verzendkosten

Art.Nr. 16031

Gewicht 1,41 KG

Op voorraad

Levertijd 1-2 (werk) - dagen

Tincup American Whiskey 0,7L 42%

Land van herkomst: Amerika

Inhoud: 0,7 liter

Alcoholpercentage: 42%

Tincup American Whiskey is een gedurfde en pittige bourbonfris met zuiver Rocky Mountain-water van de distilleerderijlegende Jess Graber. De whisky krijgt zijn krachtige smaak van een mais-profiel, een keuze die Graber maakte omdat hij vond dat de meeste Amerikaanse whisky te zacht was.

De naam TINCUP is vernoemd naar een mijnstad in het goudkoude tijdperk in de bergen van Colorado, die werd opgericht ter ere van de eerste drinkers van de staat, de mijnwerkers die zich in de bergen vestigden en hun whisky dronken uit tinnen bekers.

Na destillatie wordt de nog jonge whisky gevuld voor opslag in Amerikaanse witte eik vaten, gedurende vier tot vijf jaar. Na rijping komt een ander deel van Colorado in de fles. Namelijk, water uit de Rocky Mountains, met de Tincup Whisky tot de drinksterkte van 42% vol. is verdund.

Aroma:         tonen van rogge, eiken,  peper, mais, kaneel en sinaasappel.
Smaak:        zoet, vanille, peper, kaneel, sinaasappel
Afdronk:       droog, warm en robuust.

De Whiskey is heerlijk “on the rocks” of als een klassieke cocktail, heerlijk om te delen met vrienden rond een warm vuur.

Tincup American Whiskey is een aanbevolen Amerikaanse whisky, die je een stukje Colorado in je woonkamer brengt!


Tincup American Whiskey is nu voor een goede prijs online te koop bij Neeldrinks, uw onlineslijter, in Nederland en Belgie.