Talisker 8 years old Special Release 2021 Single Malt Scotch Whisky 0,7L 59,7%

101.549976

EUR 101,55

EUR 145,07 per Liter

incl. 21 % BTW excl. Verzendkosten

Art.Nr. 20195

Gewicht 1,28 KG

Op voorraad

Levertijd 1-2 (werk) - dagen

Talisker 8 years old Special Release 2021 Single Malt Scotch Whisky 0,7L 59,7%

Land van herkomst: Schotland

Inhoud: 0,7 liter

Alcoholpercentage: 59,7%


De Special Releases Collection 2021 is afkomstig van enkele interessante, legendarische distilleerderijen van Schotland en samengesteld door de Masterblenders die hun fantasie de vrije loop hebben gelaten.

Als ware meesters van hun vak hebben zij deze voortreffelijke whisky's door unieke rijpingen in uitzonderlijke vaten tot smaak perfectie weten te ontwikkelen.

Elke single malt whisky in de 2021 Special Releases heeft zijn eigen unieke karakter, geïnspireerd door de mythische wezens die voorkomen in de regio's rond elke distilleerderij.

Deze unieke whisky's geven perfect de geest weer van de Schotse natuur waaruit ze afkomstig zijn, van de mysterieuze diepten van de zee tot luchtige berghoogten.

 

Talisker 8YO Special Release 2021 Single Malt Scotch Whisky is een eerlijke, klassieke Talisker van de Special Release Collection die past bij zijn ongetemde maritieme karakter rechtstreeks van uit het hart.

De directe en gedurfde aard maakt het een prachtige, heerlijk ongecompliceerde, krachtige en  vuurspuwend zeemonster van een malt whisky.

Aroma:                de milde neus verraadt in eerste instantie alleen het felle karakter. De hoofdaroma's zijn zoet en maritiem met een suggestie van granen zoals havermoutpap die snel overgaan in duidelijke maritieme tonen die doen denken aan ziltig zeewier, kristalzout en jodium op een basis van bergachtige rook.

Smaak:                 een zachte olieachtige textuur met veel smaak neemt langzaam de overhand. Bijna geparfumeerd in het begin, toch ziltig met een vleugje zoetheid, heerlijk turfachtig en rokerig van de speciaal geselecteerde vaten,  dit wilde zeemonster eindigt in een vol, peperig genot.

Afdronk:             lang, verwarmend en consistent en wordt gekenmerkt door rook en een echo van rokerige mout in de finish.  Een plens water begeleidt het zeemonster naar zijn koninkrijk.

Talisker 8 years old Special Release 2021 Single Malt Scotch Whisky is nu voor een goede prijs online te koop bij Neel Drinks, uw onlineslijter, in Nederland.