Stroh 80 Original 0,5L 80%

19.099971

EUR 19,10

EUR 38,20 per Liter

incl. 21 % BTW excl. Verzendkosten

Art.Nr. 16006

Gewicht 0,50 KG

Tijdelijk niet op voorraad

Levertijd 1-2 (werk) - dagen

Stroh 80 Original 0,5L 80%

Land van herkomst: Oostenrijk

Inhoud: 0,5 liter

Alcoholpercentage: 80%


Stroh 80 is een sterk alcoholische drank afkomstig uit Oostenrijk. Het getal 80 staat voor het alcoholpercentage in de drank. De drank werd voor het eerst gemaakt in 1832 in Klagenfurt. De naam van de drank is vernoemd naar uitvinder Sebastian Stroh. Stroh was een familiebedrijf dat zijn reputatie kreeg bij de Wereldtentoonstelling. In Parijs in 1900 waar het werd bekroond met de Grande Médaille d’Or.

In 1969 nam de 21-jarige Hanno Maurer-Stroh het familiebedrijf over. Hanno Maurer-Stroh was van de vijfde generatie van de familie. Hij moderniseerde het bedrijf om aan de eisen van de dynamische markt te voldoen. Stroh is in meer dan 30 landen te verkrijgen. Het is Oostenrijks meest bekende sterk alcoholische dranken merk. Jaarlijks worden er meer dan 10 miljoen flessen van verkocht.

De grondstof voor Strohrum is suikerrietmelasse. Na vergisting wordt door middel van kolom destillatie de alcohol hieruit gewonnen. Door de fabrikant worden er daarna nog kleurstoffen, geur- en smaakessences aan toegevoegd.

Smaak: Stroh heeft de geur en smaak van vanille, eikenhout en een vleugje sinaasappel met amandelen. De sterke varianten worden veel gebruikt als ingrediënt voor cocktails
(o.a. B-52 cocktail, punch (o.a. de Feuerzangenbowle) en cakes uit met name de Oostenrijkse keuken.

Jägertee: is een warme drank uit Oostenrijk gemaakt van zwarte thee, Stroh 80 en kruiden extracten zoals vanille, steranijs en kaneel. De drank wordt bereid met 1 deel Stroh en 2 delen heet water.


Stroh 80 Original rum is nu voor een goede prijs online te koop bij Neeldrinks, uw onlineslijter, in Nederland en Belgie.