Speyburn 10YO single malt Whisky 0,05L 40%

5.300042

EUR 5,30

EUR 106,00 per Liter

incl. 21 % BTW excl. Verzendkosten

Art.Nr. 98019

Tijdelijk niet op voorraad

Levertijd 1-2 (werk) - dagen

Speyburn 10YO single malt Whisky 0,05L 40%

Land van herkomst: Schotland

Inhoud: 0,05 liter

Alcoholpercentage: 40%

Er zijn veel prachtig gelegen distilleerderijen in , maar slechts weinige kunnen zich meten met Speyburn. Speyburn ligt schitterend in een hoekje van de Spey-vallei aan de voet van de dicht beboste heuvels, op de rand van het rustige Hooglandse dorpje Ro thes.De beroemde architect Charles Doig uit Elgin tekende voor het ontwerp en Speyburn is de meest gefotografeerde distilleerderij van . De plek is destijds gekozen vanwege de nabijheid van de Great North of Railway en de ruime aanvoer van helder bronwater.

Vlak naast de Speyburn distilleerderij bevindt zich Cnock na Croiche (het galgenheuveltje), waar de boeven van Rothes ooit werkden opgehangen. Het meest in het oog springende kenmerk van Speyburrn zijn de gebouwen van twee en drie verdiepingen,die  optimaal gebruik maken van het grote glooiende terrein.Deze  Speyburn Single Malt Whisky heeft 10 jaar gerijpt in eikenhouten vaten.

Geur: aromatisch en moutig met een zweem van rook
Smaak: zoet met fruitige tonen van toffee en eiken
Afdronk: droog met noten van turf

Speyburn 10 years old single malt Scotch Whisky mini is nu voor een goede prijs online te koop bij Neeldrinks, uw onlineslijter, in Nederland en Belgie.