Saison barrel aged Rum miniatuur 0,05L 42%

5.100029

EUR 5,10

EUR 102,00 per Liter

incl. 21 % BTW excl. Verzendkosten

Art.Nr. 16059

Gewicht 0,15 KG

Op voorraad

Levertijd 1-2 (werk) - dagen

Saison barrel aged Rum miniatuur 0,05L 42%

Land van herkomst: Frankrijk

Inhoud: 0,05 liter

Alcoholpercentage: 42%

Om deze rum te creëren wordt er in eerste instantie een zorgvuldige selectie gemaakt van distillaten uit 3 verschillende gebieden in de Caribische eilanden Barbados, Trinidad en Jamaica.

De bedoeling van de Master Blender is om de authenticiteit van deze gebieden in een perfecte balans te brengen, dankzij de rijkdom en intensiteit van de destillatie van melasse in potstills in combinatie met de delicatesse en lichtheid van de suikerrietdestillatie in Column-Stills.

De geselecteerde rums rijpen in de eerste plaats tot 5 jaar in Amerikaanse witte eiken vaten.

Deze rijping vindt plaats in hun oorspronkelijke gebied en profiteert van de hitte en specifieke hygrometrie van de Caribische eilanden die een unieke oxidatie geven aan de toekomstige rum, de het rijpingsproces en de concentratie van smaken.

De gerijpte rum reist vervolgens over de oceaan naar Frankrijk om te worden geblend door cognac meester Jerome Tessendier. Zijn bedoeling is om een ​​unieke harmonie te creëren met dezelfde methoden als die voor cognac gebruikt worden, waarbij de verschillende gebieden worden vermengd met hun gevarieerde bloemige, fruitige en kruidige aromatische profielen.

De blend rijpt gedurende 9 maanden in verouderde Franse eiken vaten aan de oevers van de rivier de Charente. Deze finish zorgt voor stabiliteit en balans, terwijl een vleugje rancio, kenmerkend voor oude cognacs, wordt weergegeven. Het alcoholpromillage van de rum wordt vervolgens geleidelijk verlaagd tot 42%; er wordt geen suiker toegevoegd.

Zo ontstaat er een prachtige elegante rum, met verfijnde aroma’s van witte bloemen, gebakken ananas en melasse cake. De smaak is weelderig en harmonisch, de hele mond wordt gevuld met zijn decadente smaken die langzaam vervagen in een afdronk van vanille en meloen.

Saison barrel aged Rum miniatuur is nu voor een goede prijs online te koop bij Neeldrinks, uw onlineslijter, in Nederland en België.

Klanten kochten ook

Ron Arehucas Carta Blanca rum 0,05L 37,5%

Ron Arehucas Carta Blanca rum 0,05L 37,5%

EUR 2,50

EUR 50,00 per Liter

incl. 21 % BTWexcl. Verzendkosten

Arehucas Dorado Oro 1YO 0,05L 37,5%

Arehucas Dorado Oro 1YO 0,05L 37,5%

EUR 2,50

EUR 50,00 per Liter

incl. 21 % BTWexcl. Verzendkosten