Neisson rhum Armada 1993 Cask 1 0,7L 46,3%

2904.200013

EUR 2.904,20

EUR 4.148,86 per Liter

incl. 21 % BTW excl. Verzendkosten

Art.Nr. 16448

Gewicht 6,80 KG

Op voorraad

Levertijd 1-2 (werk) - dagen

Neisson rhum Armada 1993 Cask 1 0,7L 46,3%

Land van herkomst: Martinique

Inhoud: 0,7 liter

Alcoholpercentage: 46,3%

In 1932 startten de gebroeders Neisson hun distilleerderij in Le Carbet aan de noordkant van het Caraïbische eiland van Martinique, een land gekenmerkt door felle zon, vulkanische bodem en weinig neerslag.
De distilleerderij is steeds bezig is met verbetering van destillatietechnieken, waardoor een overgang naar biologische landbouw een logische ontwikkeling is.
Het middelpunt van de distilleerderij is de molen en wordt samen met de “Savalle kolom” aangedreven door de stoommachine, die met trots bewaard is.
 
Het rietsap wordt opgeslagen in grote roestvrijstalen tanks, waar het wordt gefermenteerd onder toevoeging van Saccharomyces gist, waar vervolgens een extra lange gistingsduur plaatsvindt in Noord/Amerikaanse witte eiken vaten en Franserode vaten, het dubbele geheim van Neisson.

Hierdoor wordt geprofiteerd van de tannines voor kleur, smaak en karakter toegevoegd.

Neisson-rum krijgt zijn structuur en complexiteit door het mengen van suikerrietdestillaten van verschillende bodemsoorten.

La Grande Armada van Neisson is een uitzonderlijke rum die de oudste jaargangen samenbrengt in traditioneel handgemaakte eikenhouten kisten. 

De laatste 57 flessen van deze vintage uit 1993 zijn een wonder.

Aroma:             complexe neus met een  geweldige aromatische intensiteit, onthult deze oude rum tonen van cacao en specerijen zoals peper.

Smaak:            kruiden, cacao en gekonfijt fruit.

Afdronk:           lang en rond.

Neisson Armada 1993 Cask 1 rhum is nu voor een goede prijs online te koop bij Neeldrinks, uw onlineslijter, in Nederland en Belgie.