Macallan 1994 Speymalt single malt whisky 0,7L 43%

166.349953

EUR 166,35

EUR 237,64 per Liter

incl. 21 % BTW excl. Verzendkosten

Art.Nr. 14401

Gewicht 1,31 KG

Tijdelijk niet op voorraad

Levertijd 1-2 (werk) - dagen

Macallan 1994 Speymalt single malt whisky 0,7L 43%

Land van herkomst: Schotland

Inhoud: 0,7 liter

Alcoholpercentage: 43%
 

The Macallan distilleerderij was een van de eerste whiskystokerijen in Schotland, ze werd opgericht in 1824 in de Spey rivier bij de boerderij met de naam Easter Elchies.
De Macallan distilleerderij staat vrij hoog boven de noordelijke oever van de rivier de Spey ten noorden van Aberlour onder het toeziend oog van Eastern Elchies House.
Dit 18e eeuwse landhuis stamt uit de tijd van Koning Jacobus II.

In 1966 werd er een compleet nieuwe distilleerderij naast de oude gebouwd en in 1990 werd het grootste warehouse van Schotland geopend.

Een 1994 vintage Macallan van onafhankelijke bottelaars Gordon & Macphail als onderdeel van hun Speymalt serie.

De whisky die nu gebotteld wordt is voor een groot deel gerijpt op ex-sherry of ex-bourbon vaten en wel de beste vaten die verkrijgbaar zijn. In de nu nog producerende distilleerderij staan vijf wash en tien spirit stills verhit met gasvlammen. Deze stills zijn opvallend klein en hebben een korte hals. Het zijn dan ook de kleinste gasgestookte stills van Schotland. Het water voor het brouwen komt uit vier geboorde gaten in de grond. Dit is water afkomstig uit de rivier de Spey en door verschillende grondlagen gezakt en zodoende gefilterd. Het water is daardoor van constante temperatuur.

Speymalt from Macallan Distillery – Vintage 1994 Gordon & MacPhail heeft een speciale band met Macallan. Ze beschikken over grote voorraden, van heel jong tot extreem oud. Deze whisky’s worden uitgebracht onder de naam Speymalt.
Het is echt een klassieke stijl, alleen op Sherryvaten gerijpte, Macallans. Deze vintage 1994 rijpte 20 jaar op een combinatie van first- en refill Sherry butts voor hij in 2014 werd gebotteld.
Prachtige Macallan voor een prettige prijs.

Kleur:        amber
Aroma::     sherry, appels, rozijnen, druiven en ananas.
Smaak:      zwarte peper, stoofperen, banaan, sinaasappel , limoen.
Afdronk:    volle en zacht.

Macallan 1994 Speymalt is een prachtige whisky.

Macallan 1994 Speymalt single malt Scotch whisky is nu voor een goede prijs online te koop bij Neeldrinks, uw onlineslijter, in Nederland en Belgie.