Ledaig 42 YO Dusgadh single malt whisky 0,7L 46,7%

3478.950013

EUR 3.478,95

EUR 4.969,93 per Liter

incl. 21 % BTW excl. Verzendkosten

Art.Nr. 14835

Gewicht 5,50 KG

Op voorraad

Levertijd 1-2 (werk) - dagen

Ledaig 42 YO Dusgadh single malt whisky 0,7L 46,7%

Land van herkomst: Schotland

Inhoud: 0,7 liter

Alcoholpercentage: 46,7%

De handgemaakte Ledaig 42YO is un-chilfiltered,  wordt geproduceerd op het Isle of Mull door de Tobermory Distillery, de enigste  op IJsland en tussen de oudste commerciële distilleerderijen in Schotland.

“Dùsgadh” betekent:  'ontwaken' in Scot's Gaelic, als gevolg van de lange rustperiode van rijping, dit is de zeldzaamste en oudste Ledaig ooit uitgebracht.

Mooi verpakt inclusief een momento card gemaakt van het koper van de oude skills, die u recht geeft op een fles Ledaig 10Yo uit het belasting destillaat dat de inmiddels gepensionerde stills erven bevat.


Aroma:                       in het begin een magnifieke rokerigheid met aansluitend een geurvan honing, rozijnen, hele walnoten, bijenwas, pruimen en geroosterde amandelen.

Smaak:                        het veen is goed aanwezig, zo indrukwekkend en enorm rijk aan honingzoete tonen, stroop en zwarte bessen. Chocolade cake smaak met heerlijke bittere cacao en een laagje abrikozenjam.

Afdronk:                      sultana, orange en rozijnen muffins, jam en drogen rook na een paar minuten.

Ledaig 42 YO Dùsgadh is een enorme complexe, unieke single malt whisky.

 

Ledaig 42 YO Dusgadh single malt Scotch whisky is nu voor een goede prijs online te koop bij Neeldrinks, uw onlineslijter, in Nederland en Belgie.