Lagavulin 26 years old Special Release 2021 Islay Single Malt Scotch Whisky 0,7L 44,2%

1869.350054

van EUR 1.969,35 EUR 1.869,35 U spaart 5%
(EUR 100,00 )

EUR 2.670,50 per Liter

incl. 21 % BTW excl. Verzendkosten

Art.Nr. 20198-R-2

Gewicht 1,82 KG

Op voorraad

Levertijd 1-2 (werk) - dagen (indien voorradig)

Lagavulin 26 years old Special Release 2021 Islay Single Malt Scotch Whisky 0,7L 44,2%

Land van herkomst: Schotland

Inhoud: 0,7 liter

Alcoholpercentage: 44,2%

De Special Releases Collection 2021 is afkomstig van enkele interessante, legendarische distilleerderijen van Schotland en samengesteld door de Masterblenders die hun fantasie de vrije loop hebben gelaten.

Als ware meesters van hun vak hebben zij deze voortreffelijke whisky's door unieke rijpingen in uitzonderlijke vaten tot smaakperfectie weten te ontwikkelen.

Elke single malt whisky in de 2021 Special Releases heeft zijn eigen unieke karakter, geïnspireerd door de mythische wezens die voorkomen in de regio's rond elke distilleerderij. 
Deze unieke whisky's geven perfect de geest weer van de Schotse natuur waaruit ze afkomstig zijn, van de mysterieuze diepten van de zee tot luchtige berghoogten.

Lagavulin 26YO Special Release 2021 Islay Single Malt Scotch Whisky is een prachtige, rijpe Single Vintage, het is de eerste 26-jarige in de Special Releases Collectie en geeft perfect de rijkdom weer van de eerste botteling uit Pedro Ximénez en Oloroso vaten. 

Aroma : lichte, frisse, wijnachtige hoofdaroma's ontmoeten de lijnoliegeur van een kunstenaarsatelier, verdwijnen dan samen in een warme belofte van zon gebleekt gepolijst mahoniehout, vergezeld van droog eetbaar zeewier, een zoete belofte van gebakken vijg en butterscotch. 

Smaak: in een korte in de heldere, ongelooflijk gladde olieachtige textuur schemert kort een zoetheid door, alvorens te worden overstemd met zout en peper, waarbij de algemene indruk met het verstrijken van elk moment dieper en rokeriger wordt. 

Afdronk: langdurig zoet aandenken met een vervagende rokerigheid als smeulende beukenbladeren en een finish van cantharellen. Een druppel water zorgt voor een vleugje peper, totdat de rook weer opduikt in de droge afdronk.

Let op!! De doos is aan de binnenkant licht beschadigd. Vandaar de afgeprijsde prijs.
Zie foto.

Lagavulin 26 years old Special Release 2021 Islay Single Malt Scotch Whisky is nu voor een goede prijs online te koop bij Neel Drinks, uw onlineslijter, in Nederland.