Lagavulin 12 years old Special Release 2021 Cask Strength Islay Single Malt Scotch Whisky 0,7L 56,5%

149.200018

EUR 149,20

EUR 213,14 per Liter

incl. 21 % BTW excl. Verzendkosten

Art.Nr. 20325

Gewicht 1,29 KG

Op voorraad

Levertijd 1-2 (werk) - dagen (indien voorradig)

Lagavulin 12 years old Special Release 2021 Cask Strength Islay Single Malt Scotch Whisky 0,7L 56,5%

Land van herkomst: Schotland

Inhoud: 0,7 liter

Alcoholpercentage: 56,5%


De Special Releases Collection 2021 is afkomstig van enkele interessante, legendarische distilleer-derijen van Schotland en samengesteld door de Masterblenders die hun fantasie de vrije loop hebben gelaten.

Als ware meesters van hun vak hebben zij deze voortreffelijke whisky's door unieke rijpingen in uitzonderlijke vaten tot smaakperfectie weten te ontwikkelen.
Elke single malt whisky in de 2021 Special Releases heeft zijn eigen unieke karakter, geïnspireerd door de mythische wezens die voorkomen in de regio's rond elke distilleerderij.

Deze unieke whisky's geven perfect de geest weer van de Schotse natuur waaruit ze afkomstig zijn, van de mysterieuze diepten van de zee tot luchtige berghoogten.
Lagavulin 12YO Special Release 2021 Cask Strength Islay Single Malt Scotch Whisky is een prachtige en klassieke Lagavulin van de Special Release Collection met een intensiteit, zoutheid en zoetheid in perfect harmonieus evenwicht, terwijl op hetzelfde moment geurige houtrook opstijgt om alle prachtige smaken samen zacht te omarmen.

Aroma:        mild, uitdrogend, tonen van zeelucht en Himalayazout, ondersteund door geurige rook van gedroogde Lapsang Souchong thee, mineralen en zacht reinigende lotion. Daaronder liggen drogere aroma's van cacaopoeder en gedroogd zeewier, met een vleugje citroenschil. Deze zilte zoetheid is geïnspireerd op de houtrook van een kampvuur aan de kust in de verte.

Smaak:        zacht en aangenaam vettig, in het begin zoet en barst dan uit in een citroenachtig zuur gegrom. Elke slok is overgoten met een scheutje zeezout met een hardnekkige aanwezigheid van houtskool.

Afdronk:    langdurig, met hoge rookgolven en een luide hitte van pepers. Verrijkt met een scheutje water is de rook aangenaam lang in de nasmaak.

Lagavulin 12YO Special Release 2021 Cask Strength Islay Single Malt Scotch Whisky is absoluut een heerlijke whisky


Lagavulin 12 years old Special Release 2021 Cask Strength Islay Single Malt Scotch Whisky is nu voor een goede prijs online te koop bij Neel Drinks, uw onlineslijter, in Nederland.