Karukera Rhum vieux Reserve agricole 0,7L 42%

50.699968

EUR 50,70

EUR 72,43 per Liter

incl. 21 % BTW excl. Verzendkosten

Art.Nr. 14637

Gewicht 1,46 KG

Tijdelijk niet op voorraad

Levertijd 1-2 (werk) - dagen

Karukera Rhum vieux Reserve agricole 0,7L 42%

Land van herkomst: Guadeloupe

Inhoud: 0,7 liter

Alcoholpercentage: 42%
 

De Rhum Vieux Karukera Reserve komt uit Guadeloupe, een Caraïbisch eiland, maar dat behoort tot Frankrijk. Hij  is gemaakt van verse suikerriet sap, in tegenstelling tot andere rum.

In de meeste gevallen wordt rum gemaakt uit melasse. Dit is een dikke, bruine sap, suiker bestaat derhalve grotendeels uit sucrose. Het valt in de productie van suiker als residu. De productie van verse, kleine riet, zoals in Karukera Rhum Vieux Reserve is veel gecompliceerder en dus ook beter, omdat smaakstoffen worden opgevangen die anders verloren zouden gaan.

De Rhum Vieux Karukera reserve rijpt 5 jaar in wit eiken vaten, na voorheen Bourbon Whiskey. De smaak vanuit het hout en de kleur verschilt met andere rum soorten, die zijn opgeslagen in nieuwe, ongebruikte vaten. Deze traditie werd per ongeluk geboren toen er werd opgemerkt dat de rum, die werden opgeslagen in de voormalige bourbon vaten, beter smaakten. De Rhum Vieux Karukera Reserve zelf heeft een pittige, maar tegelijkertijd delicate smaak die bekoort met een spannende mix van fruitige aroma's en peper.

Deze rum combineert Europese traditie met het Caribisch gebied en is een rum, waaraan je niet kunt ontsnappen, mocht je dit willen.


Karukera Rhum Reserve Speciale is nu voor een goede prijs online te koop bij Neeldrinks, uw onlineslijter, in Nederland en Belgie.