Johnnie Walker Smooth Scotch Swing 0,7L 40%

49.900037

EUR 49,90

EUR 71,29 per Liter

incl. 21 % BTW excl. Verzendkosten

Art.Nr. 98283

Gewicht 1,48 KG

Op voorraad

Levertijd 1-2 (werk) dag (-en)

Johnnie Walker Smooth Scotch Swing 0,7L 40%

Land van herkomst: Schotland

Inhoud: 0,7 liter

Alcoholpercentage: 40%

De oorsprong Johnnie Walker ligt in de levensmiddelenzaak van John Walker. Vanaf 1820 besloot Walker om ook whisky in zijn zaak te verkopen.
In die tijd was het gebruikelijk dat boeren hun eigen whisky stookten. Deze whiskys waren vaak zeer wisselend van kwaliteit en samenstelling.

John Walker was een van de eersten die verschillende whiskys met elkaar mengde (blenden) om zo een consistentere kwaliteit te verkrijgen.
Hij zou later zelfs graanwhisky toevoegen aan de maltblend, waardoor de drank lichter werd en goedkoper te produceren.
Het blenden van graan- en malt whiskys zou vanaf het einde van de 19e eeuw gebruikelijk worden, en tegenwoordig bestaat 85% van de markt uit blends.

Na zijn dood in 1857, legden Johns zoon Alexander en zijn kleinzoon Alexander II zich helemaal toe op het produceren van Whisky.

In 1870 wordt de kenmerkende vierkante fles geïntroduceerd, samen met het label dat altijd onder een hoek van 24 graden op de fles is geplakt.
Vanaf 1908 krijgt de whisky de officiële benaming: Johnnie Walker Whisky en doet het logo van de: striding man met de slogan: Born 1820 - Still going strong! zijn intrede.

Johnnie Walker Swing is een Deluxe Scotch Blended Whisky die speciaal is gecreëerd voor de luxe cruise schepen in de jaren &;30 van de vorige eeuw, de fles schommelt op de golven mee in de bar.

Kleur: goud
Geur: kruidig, toffee
Smaak: zacht en licht met fruitige smaken welke steeds krachtiger worden met noten van turf en kruidig eiken
Afdronk: rijk en lang met tonen van hout en turf.

 

Johnnie Walker Smooth Scotch Swing Wisky is nu voor een goede prijs online te koop bij Neeldrinks, uw onlineslijter, in Nederland.