Jameson Irish triple distilled Whiskey 1 liter 40%

28.900003

EUR 28,90

EUR 28,90 per Liter

incl. 21 % BTW excl. Verzendkosten

Art.Nr. 18008

Gewicht 1,58 KG

Op voorraad

Levertijd 1-2 (werk) - dagen (indien voorradig)

Jameson Irish triple distilled Whiskey 1 liter 40%

Land van herkomst: Ierland

Inhoud: 1 liter

Alcoholpercentage: 40%

In 1780 kocht John Jameson, een Schotse zakenman, de Bow Street Distillery die toen zo n 30.000 liter per jaar produceerde. Tegen de eeuwwisseling was het de tweede producent in Ierland en een van de grootste in de wereld met een productie van een miljoen liter per jaar. Dublin was op dat moment het epicentrum van de whiskey wereld.
Het was na rum de populairste sterke drank en internationaal was Jameson, tegen 1805, de populairste whiskey. Vandaag de dag Jameson is de derde Single Malt Whiskey producent ter wereld.

Door de jaren heen heeft het bedrijf een aantal zware klappen te verduren gehad. De drankbestrijding in Ierland had een grote impact, maar de twee belangrijkste gebeurtenissen die Jameson internationaal troffen waren de Ierse onafhankelijkheidsoorlog en de daaropvolgende oorlog met de Britten, die Jameson de handel met de Gemenebest ontzegde. Terwijl de Schotse merken gemakkelijk over de Canadese grens gesmokkeld konden worden, werd Jameson voor vele jaren van de grootste markt uitgesloten.

Kleur: goud
Geur en smaak: zacht en kruidig met hints en tonen van mout, vanille, citrus en het zoete van sherry
Afdronk: droog en licht

Jameson Irish Whiskey triple distilled is nu voor een goede prijs online te koop bij Neeldrinks, uw onlineslijter, in Nederland.