Hooghoudt Originele Oude Graanjenever 1L 38%

18.050054

EUR 18,05

EUR 25,79 per Liter

incl. 21 % BTW excl. Verzendkosten

Art.Nr. 75057

Op voorraad

Levertijd 1-2 (werk) - dagen

Hooghoudt Originele Oude Graanjenever 1L 38%

Land van herkomst: Nederland

Inhoud: 1 liter

Alcoholpercentage: 38%
 

De Originele Oude Graanjenever Hooghoudt is een bijzonder karaktervolle Genever. Het is gemaakt volgens een recept uit de vooroorlogse periode en de moutwijn rijpt voor meerdere jaren in de Andalusische ex-sherry vaten. Een vriendelijke jenever met klasse!
De eerste recepten, met toevoeging van jeneverbes op neutrale alcohol zijn afkomstig van de in Duitsland geboren maar nu in Nederland wonende dr. Franciscius de la Boe (Dr. Sylvius) De Dr. is ervan overtuigd dat Juniper een positief effect op het menselijk lichaam heeft en met name op de nieren en blaas.
Op grond van zijn recepten werd uiteindelijk de jenever ontworpen, door de extra aroma kruiden en specerijen toe te voegen.

De fabriek werd in 1888 opgericht door het echtpaar Grietje en Jan Hooghoudt in het centrum van de hedendaagse stad Groningen. In 1920 werd met de "Oude Klare" de eerste Hooghoudt Genever gedistilleerd. Ondertussen is de familie van Bert Hooghoudt in zijn vierde generatie. Onder zijn leiding werd de portfolio uitgebreid en significante veranderingen in het ontwerp worden uitgevoerd, zodat Hooghoudt een moderne bedekte exploitatie is vandaag.
De Originele Oude Graanjenever Hooghoudt is zeker de meest traditionele vulling van het bedrijf en is vervaardigd volgens een recept uit de vooroorlogse periode. De Moutwijn heeft gerijpt vóór distillatie voor 17 jaar in Andalusische ex-Sherry eiken vaten. Deze speciale vorm van opslag kunt u aanzienlijk proeven, net als de hints van sherry, vanille en eiken naast de typische moutige aantekeningen en aroma's van de jeneverbes.
De Hooghoudt Originele Oude Genever Graanjenever is een zeer complex en het beste om hem te nuttigen is  puur of licht gekoeld.


Hooghoudt Originele Oude Graanjenever is nu voor een goede prijs online te koop bij Neeldrinks, uw onlineslijter, in Nederland en Belgie.