Glendronach 10YO Forgue Single Malt 1L 43%

64.200059

EUR 64,20

EUR 64,20 per Liter

incl. 21 % BTW excl. Verzendkosten

Art.Nr. 16270

Gewicht 1,67 KG

Op voorraad

Levertijd 1-2 (werk) - dagen

Glendronach 10YO Forgue Single Malt 1L 43%

Land van herkomst: Schotland

Inhoud: 1 liter

Alcoholpercentage: 43%

Glendronach is een Schotse moutdistilleerderij. Zoals u weet, hebben de namen van de Schotse distilleerderijen meestal een speciale betekenis, wat ook hier het geval is: Glendronach betekent vallei van de Dronach of de vallei van de BlackBerry-heggen. De distilleerderij bevindt zich tussen Banff en Huntly in de oostelijke Highlands in Forque. Het uitspraakaccent ligt op de voorlaatste lettergreep en de 'ch' wordt meer uitgesproken dan een 'k'.

Reeds in 1826 werd de distilleerderij gebouwd. In de jaren 1920-1960 stond het bedrijf onder leiding van een zoon van William Glenfiddich. Onder zijn leiding liep de distilleerderij voor ongeveer veertig jaar perfect, tot hij uiteindelijk werd gekocht door Teachers & Sons. Omdat de Glendronach distilleerderij een zeer kleine distilleerderij was in vergelijking tot veel andere in Schotland, is en wordt nog steeds veel werk met de hand gedaan: de mout is afkomstig uit de nabijgelegen Forque Vally. Zelfs de stills worden nog steeds gedeeltelijk met kolen gestookt. In 1966 werd het aantal stills verhoogd van twee naar vier. In 1991 werd de distilleerderij opgenomen in het Allied Distillers Caledonian Malt Collection, en vlak daarna werd de distilleerderij gesloten.

Na zes jaar stilstand waren Malt-liefhebbers des te meer tevreden over de heropening van de distilleerderij in 2002. Nadat het bedrijf Benriach in 2008 de distilleerderij overnam, keerde het ook terug naar zijn roots.

Glendronach 10YO Forgue Single Malt is een Highlands single malt met uitgesproken sherrytonen. De nalatenschap van een deel van Forque is verenigd in een fles. 

Aroma:       doet denken aan braambesstruiken en in perfecte harmonie is met pittig eiken en rijpe, zoetige gerst. Op de neus nuances van Sevilla bloedsinaasappelen en kersen, geroosterde kastanjes en winterkruiden. 

Smaak:       zoete sinaasappelen uit Valencia en Morello-kersen en rijpe gerst, uiteindelijk zult u geleidelijk subtiele toffee-, cassis- en braambessentonen voelen.

Afdronk:      lange afdronk van sinaasappel en tabak.

Glendronach 10YO Forgue Single Malt Whisky is nu voor een goede prijs online te koop bij Neeldrinks, uw onlineslijter, in Nederland en Belgie.