Glen Moray Elgin Classic Single Malt 0,7L 40%

22.100045

EUR 22,10

EUR 31,57 per Liter

incl. 21 % BTW excl. Verzendkosten

Art.Nr. 16037

Op voorraad

Levertijd 1-2 (werk) - dagen

Glen Moray Elgin Classic Single Malt 0,7L 40%

Land van herkomst: Schotland

Inhoud: 0,7 liter

Alcoholpercentage: 40%

Glen Moray Distillery begon als West Brewery in Elgin en werd gerund door Robert Thorne & Sons. Dit begon in het jaar 1897 en toen hadden ze nog maar 2 ketels. Helaas kwam hier een brand en moest alles weer opnieuw gebouwd worden. Na de brand werd de focus voornamelijk gelegd op het produceren van Aberlour Whisky's, maar dit zorgde niet voor genoeg winst. Het gevolg daarvan was dat ze moesten sluiten in het jaar 1910. De distilleerderij werd gekocht door de eigenaren van Glenmorangie Distillery rond 1920. In 1958 kreeg de distilleerderij er nog 2 nieuwe ketels bij. Tegenwoordig heeft Glen Moray een productiecapaciteit van 2.000.000 liter whisky per jaar.

De Glen Moray Elgin Classic wordt langzaam gerijpt op traditionele eikenhouten vaten.

Kleur:                licht goud

Aroma:              heerlijk vol aroma dat warm aanvoelt, hinten van butterschotch, verse kruiden en grazige notities vermengd met citroen en merengue wisselen af.

Smaak:             een heerlijke opwarming en notities van moutige zoetheid van toffee met zwarte bessen en geurig citroengras dat lang aanwezig is.

Afdronk:            verse kruiden en een zoete kruidigheid van gember en marmelade maken het geheel in stijl af!

Glen Moray Elgin Classic Single Malt is nu voor een goede prijs online te koop bij Neeldrinks, uw onlineslijter, in Nederland en Belgie.