Don Papa Rum 0,7L 40%

34.879944

EUR 34,88

EUR 49,83 per Liter

incl. 21 % BTW excl. Verzendkosten

Art.Nr. 13834

Gewicht 1,58 KG

Op voorraad

Levertijd 1-2 (werk) - dagen

Don Papa Rum 0,7L 40%

Land van herkomst: Filipijnen

Inhoud: 0,7 liter

Alcoholpercentage: 40%

Don Papa Rum is een premium gerijpte rum uit de Filipijnen. Gemaakt op de vruchtbare uitlopers van Mount Kanlaon, waar het rijpste suikerriet wordt gemalen om een zoete, rijke melasse te produceren.

 

Don Papa is een eerbetoon aan Papa Isio, de echte en charismatische leider van het eiland Negros, Filipijnen. Zijn legende was essentieel voor de onafhankelijkheid van het eiland tijdens de revolutie van de jaren 1890. 

De Filipijnen hebben een lange geschiedenis in het verbouwen van Noble suikerriet, de oorspronkelijke soort die eeuwen geleden voor het eerst ontdekt werd in Zuidoost –Azië en de eilanden van de Stille Oceaan. De perfecte combinatie van klimaat, geografie en de rijke vulkanische bodem van het eiland zijn bij uitstek geschikt voor de productie van suikerriet.

 

Elk jaar wordt suikerriet geoogst van oktober tot mei, vervolgens wordt het met vrachtwagens vervoerd naar één van de traditionele suikermolens op het eiland. In deze oude versleten molens wordt, paradoxaal genoeg , het suikerriet tot in perfectie gemalen en verpletterd tot de rijkste, zoetste melasse ter wereld ontstaat. Bij Don Papa noemt men dit “Black Gold”. De “Black Gold” melasse wordt in de distilleerderij gefermenteerd en vervolgens wordt het resterende brouwsel gedistilleerd in een Column-Still ,waarna rijping plaatsvindt in ex-Bourbon vaten van Amerikaans eiken. De rijping vindt plaats in de uitlopers van Mount Kanlaon, waar het hete vochtige klimaat zorgt voor een snelle rijping. Na de rijping worden de vaten zorgvuldig geselecteerd, waarna de rum met houtskool wordt gefilterd alvorens ze tot in perfectie geblend worden door de Master Blender.

Kleur:       licht amber.

Aroma:     licht en fruitig.

Smaak:    zacht en delicaat, vanille, honing en gekonfijt fruit.

Afdronk:   lang en gestructureerd.

Don Papa Rum is nu voor een goede prijs online te koop bij Neeldrinks, uw onlineslijter, in Nederland en België.

Klanten kochten ook

Dolin Genepi Liqueur 1821 Brin 0,7L 40%

Dolin Genepi Liqueur 1821 Brin 0,7L 40%

EUR 27,65

EUR 39,50 per Liter

incl. 21 % BTWexcl. Verzendkosten