Dillon VSOP Tres Vieux 0,7L 43%

39.899992

EUR 39,90

EUR 57,00 per Liter

incl. 21 % BTW excl. Verzendkosten

Art.Nr. 33016

Gewicht 1,37 KG

Op voorraad

Levertijd 1-2 (werk) - dagen

Dillon VSOP Tres Vieux 0,7L 43%

 Land van herkomst: Martinique

Inhoud: 0,7 liter

Alcoholpercentage: 43%


Dillon VSOP Tres Vieux is een delicatesse afkomstig van de Dillon distilleerderij van het eiland Martinique.
De DILLON-plantage, die de DILLON-distilleerderij werd, is ontstaan op de locatie van een oude suikerraffinaderij uit het jaar 1690.
Het werd opgericht door Arthur Dillon, een Amerikaanse soldaat.
Hij trouwde met een welgestelde weduwe en gebruikte haar geld om het landgoed te kopen. Oorspronkelijk productie was suiker, maar in de 19e eeuw begon het met de productie van rum.

Dillon wordt over de hele wereld erkend door de  uitzonderlijke kwaliteit.
Deze rum is een Rhum Agricole, een zogenaamde agrarische rum,  gemaakt van vers suikerriet sap. Het suikerriet wordt in stukjes gesneden en eruit geperst. Het eerste sap heet Vesou. Het wordt gebruikt om de Dillon VSOP Trés Vieux te maken en wordt eerst gefermenteerd. Het resultaat van de gisting, een soort wijn met een maximaal alcoholgehalte van 5%, wordt bij een continu distillatieproces op een alcoholgehalte tussen 60 en 70% gebracht.

De elegante en subtiele gerijpte Dillon VSOP Tres Vieux rum heeft een lange veroudering van 6 jaar in kleine eikenhouten vaten doorgemaakt.

Kleur:        goud geel.
Aroma:        fruittonen (pruimen), geroosterd gedroogd fruit (hazelnoten, gekonfijt fruit) gecombineerd met cacao, chocolade en delicate vanille en hout.
Smaak:        zoet, karamel en eiken.


Dillon VSOP Tres Vieux is nu voor een goede prijs online te koop bij Neeldrinks, uw onlineslijter, in Nederland en Belgie.