Burmester Port Colheita 2002 0,75L 20%

50.249969

EUR 50,25

EUR 71,79 per Liter

incl. 21 % BTW excl. Verzendkosten

Art.Nr. 16238

Gewicht 1,34 KG

Op voorraad

Levertijd 1-2 (werk) - dagen

Burmester Port Colheita 2002 0,75L 20%

Land van herkomst: Portugal

Inhoud: 0,75 liter

Alcoholpercentage: 20%

In 1730 richtten Henry Burmester en John Nash het graanhandelsbedrijf Burmester & Nash op in Londen.
Ze verhuisden naar Vila mova de Gaia (portugal) en in 1750 begon de levering van hun portwijnen  aan de Britse eilanden en de rest van Europa. De familienaam komt van het Duitse woord Burgemeister wat kasteelheer betekent, aangezien de familie uit het kleine stadje Möln in het noorden van Duitsland komt.
Aan het einde van de 18e eeuw veranderden Herny Burmester Junior en zijn twee zonen, Friedrich en Edward, de bedrijfs naam in H. Burmersters & Sons.
Burmester Colheita Port 2002 is een mooie Portwijn.

De handmatige oogst vindt op het beste moment plaats, de druiven worden ontsteelt, geplet en geverifieerd in een zorgvuldige maceratie met extractie van kleur, tannines en aroma's.

Het gistingsproces vindt plaats in een gecontroleerde temperatuur tussen 28-30 ° C, totdat het gewenste resultaat wordt bereikt.

In dit stadium wordt cognac toegevoegd, afkomstig van een versterkte wijn van een uitzonderlijke kwaliteit tijdens een enkele oogst.

De portwijn rijpt in hout voor een variabele tijdsperiode, nooit minder dan 7 jaar, daarna wordt hij op  verzoek gebotteld.

Kleur:            bruin met een roodachtige tint.
Aroma:          uitbundig zwarte vruchten compote afgewogen met aroma's van hout.
Smaak:         zijdeachtig met tanines, zonder de balans en raffinement die het onderscheiden overschaduwen, met tonen van cacao en specerijen.
Afdronk:        aanhoudend.

Burmester Colheita Port 2002 is nu voor een goede prijs online te koop bij Neeldrinks, uw onlineslijter, in Nederland.